Home page

 

Luglio 2008

Do Lu Ma Me Gi Ve Sa
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Categorie

English News
News en Castellano
News en Català
News in Italiano
Press Releases
Purpose and Protected Content

Ricerca


Collegamenti

Register.it
Aziende.it
DADA.net


Nominalia amb la democràcia a Birmania

1 Ottobre 2007

Nominalia defèn la llibertat d' expressió, assamblea i religió a Birmania.


Front contra la tirania
Milers de persones han desafia l’exèrcit i la policia a la ciutat birmana de Rangun, malgrat la violència amb què reprimeixen les manifestacions pacífiques

Milers de persones van desafiar ahir l’exèrcit i la policia a la ciutat birmana de Rangun, malgrat la violència amb què reprimeixen les manifestacions pacífiques. Monjos, estudiants i activistes pro democràcia van anunciar que han creat un “front comú” per seguir endavant en la lluita contra el règim militar, un combat que compta amb el suport del president dels Estats Units, George W. Bush, i el primer ministre britànic, Gordon Brown. Els dos mandataris van acordar ahir mantenir la pressió sobre la dictadura birmana perquè posi fi a la repressió, qualificada per la Casa Blanca de “bàrbara”.

Bush i Brown van demanar a la junta militar birmana que deixi de reprimir les manifestacions i que abandoni els mètodes violents. També van instar el règim birmà a rebre l’emissari especial de l’ONU, Ibrahim Gambari, juntament amb la premi Nobel de la Pau i símbol de l’oposició birmana, Aung San Suu Kyi, confinada a casa seva sota vigilància permanent.

En el decurs d’una videoconferència, Brown i Bush van remarcar que la junta militar “no ha de recórrer a la violència i ha d’acceptar una transició pacífica cap a la democràcia”. El secretari de l’ONU, Ban Ki-moon, va demanar al règim birmà moderació i diàleg.

Però Rússia i la Xina, que són membres permanents del Consell de Seguretat de l’ONU, van indicar ahir que consideren “prematur” parlar de sancions contra Birmània, segons va dir el president Vladímir Putin.

El balanç de morts després de tres dies d’atacs de les forces de seguretat és d’almenys 15 morts, segons fonts oficials, tot i que ONGs i diplomàtics asseguren que la xifra de morts és molt més alta. “Em temo que la pèrdua de vides és més gran del que s’ha informat”, deia ahir Brown després de parlar amb el primer ministre xinès, Wen Jiabao.

L’exèrcit i la policia van continuar llançant gasos lacrimògens contra els manifestants i disparant-los ahir, tot i que oficialment no es va produir cap mort.

Publicat al diari Avui 28/9/2007

Posted by Staff Marketing at 05:25 PM


« Nominalia apoya la democracia en Birmania | Main | La 'ñ', 'ç' y otros caracteres llegan a los dominios '.es' »